vlag

Muffins

vlag

Traditioneel Brits gerecht, uit nl.culinair, door E&D, die schrijft: "Bron: Anne Wilson Engelse keuken - bereidingstijd 40 minuten, 12 stuks"

Ingrediënten:
1¾ kop zelfrijzend bakmeel 2 eetl. basterdsuiker 1 theel. bakpoeder
1 losgeklopt ei 200 ml. melk 80 gr. gesmolten boter

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet de bodems van 12 muffinvormpjes van 6 cm in met olie. Zeef meel, suiker en bakpoeder in een kom. Roer in een kleine kom ei, melk en boter goed door elkaar en doe dit mengsel bij het meelmengsel. Roer voorzichtig met een vork tot alle droge ingrediënten bevochtigd zijn. Het beslag moet vrij klonterig zijn. Schep de vormpjes voor tweederde vol met het beslag. Bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin. Maak ze los met een spateltje en zet ze op een taartrekje. Serveer ze warm.
EET SMAKELIJK!