Muffins
|
Traditioneel Brits gerecht, uit nl.culinair, door E&D, die schrijft: "Bron: Anne Wilson Engelse keuken - bereidingstijd 40 minuten, 12 stuks"
Ingrediënten:
1¾ kop zelfrijzend bakmeel
2 eetl. basterdsuiker
1 theel. bakpoeder
1 losgeklopt ei
200 ml. melk
80 gr. gesmolten boter
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet de bodems van 12 muffinvormpjes van 6 cm in met olie. Zeef meel, suiker
en bakpoeder in een kom. Roer in een kleine kom ei, melk en boter goed door elkaar en doe dit mengsel bij het meelmengsel.
Roer voorzichtig met een vork tot alle droge ingrediënten bevochtigd zijn. Het beslag moet vrij klonterig zijn. Schep de
vormpjes voor tweederde vol met het beslag. Bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin. Maak ze los met een spateltje en zet
ze op een taartrekje. Serveer ze warm.
EET SMAKELIJK!