vlag

Tajine van lam met pruimen en sesam

vlag

Nog een lekker tajine-recept, ook goed te bereiden in een grote hapjespan met deksel. Een recept van Ad Ontskul uit nl.culinair.

Ingrediënten:
700 gr. lamslappen 200 gr. uien 2 tenen knoflook
2 kruidnagels 1/2 theel. koenjit 1 eetl. olie
25 gr. boter 75 gr. gewelde pruimen zout & peper
50 gr. amandelen 2 kaneelstokjes 25 gr. sesamzaad

Bereidingswijze:
Snijd het vlees in stukken, pel de uien en knoflook en snipper deze. Vlees, uien en knoflook, kruidnalgelen, koenjit, olie, boter en pruimen in de tajine. Op smaak brengen met peper en zout, 50 ml. water toevoegen en aan de kook brengen. Ca 1 1/2 uur zachtjes sudderen. Na 30 min. amandelen toevoegen. Gerecht bestrooien met sesamzaad.
EET SMAKELIJK!