Tajine van lam met pruimen en sesam
|
Nog een lekker tajine-recept, ook goed te bereiden in een grote hapjespan met deksel. Een recept van Ad Ontskul uit nl.culinair.
Ingrediënten:
700 gr. lamslappen
200 gr. uien
2 tenen knoflook
2 kruidnagels
1/2 theel. koenjit
1 eetl. olie
25 gr. boter
75 gr. gewelde pruimen
zout & peper
50 gr. amandelen
2 kaneelstokjes
25 gr. sesamzaad
Bereidingswijze:
Snijd het vlees in stukken, pel de uien en knoflook en snipper deze. Vlees, uien en knoflook, kruidnalgelen, koenjit,
olie, boter en pruimen in de tajine. Op smaak brengen met peper en zout, 50 ml. water toevoegen en aan de kook brengen.
Ca 1 1/2 uur zachtjes sudderen. Na 30 min. amandelen toevoegen. Gerecht bestrooien met sesamzaad.
EET SMAKELIJK!