vlag

Gepocheerde Tongrolletjes met Italiaanse Saus

vlag

Lekkere tongrolletjes, een recept uit nl.culinair, door Els daar geplaatst.

Ingrediënten:
12 ontvelde tongfilets (600 gr.) 2 liter visbouillon (tabletten) 50 gr. boter
50 gr. bloem 4 eetl. groene pesto 1 eetl. citroensap

Bereidingswijze:
Breng 1,5 liter bouillon aan de kook. Dep de schoongemaakte tongfilets droog met keukenpapier, rol ze losjes op en prik ze met cocktailprikkers vast. Leg de tongrolletjes in de bouillon, breng het vocht weer 'tegen de kook aan' en laat ze in ca. 10 minuten zachtjes gaar worden. Smelt de boter in een (steel)pan, voeg de bloem toe en laat het mengsel, al roerend, op een laag vuur ca. 2 minuten zachtjes garen. Draai dan het vuur hoog en voeg dan, scheutje voor scheutje, 200 ml. 'koude' visbouillon toe. Blijf roeren tot het mengsel kookt en glad gebonden is. Roer daarna, beetje bij beetje, de resterende 300 ml. 'koude' bouillon erdoor, laat de saus weer aan de kook komen en voeg de pesto, het citroensap en naar smaak peper en zout toe. Haal de tongrolletjes voorzichtig met een schuimspaan uit de bouillon en verdeel ze over 4 grote borden. Verwijder de cocktailprikkers, trek ze een beetje los en schep de saus erover.
Om een luxere variatie te maken kan je de rolletjes vullen met een garnaal of stukje zalm.
Lekker met (tagliatelle) en in olijfolie gebakken plakken courgette. EET SMAKELIJK!