Bretonse Mosselen
|
Lekker mosselgerecht. Mosselen zijn vanaf augustus t/m maart te koop, maar het lekkerst vanaf september. Dan worden ze meestal betaalbaar. Dit recept is uit nl.culinair en is daar door @nk geplaatst.
Ingrediënten:
1 prei
1 bosje bladselderij
4 teentjes knoflook
2 eetl. olie
100 gr. ontbijtspek (blokjes)
300 ml. witte wijn
5 kg. Mosselen
250 ml. room
zout en peper
Bereidingswijze:
Was de mosselen, verwijder kapotte exemplaren. Hak de prei, de bladselderij en de knoflook fijn. Verhit de olie in een
grote diepe pan, bak hierin het spek en voeg na 3 minuten de prei en de knoflook toe. Laat dit nog zo’n 3 minuutjes
meebakken. Schep de helft van het mengsel in een steelpannetje. Doe nu de wijn, de bladselderij (houd 2 eetlepels achter)
en de mosselen in de GROTE pan. Kook de mosselen 5 à 7 minuten tot ze openstaan en gaar zijn. Schep de mosselen in een
schaal. Zeef het kookvocht, meet hier 300 ml. van af en voeg dit toe aan het prei-spekmengsel in het steelpannetje. Roer
de room erdoor en kook de saus in, tot hij lichtgebonden is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de saus over de
mosselen en strooi er de achtergehouden selderij overheen.
EET SMAKELIJK!