vlag

Bretonse Mosselen

vlag

Lekker mosselgerecht. Mosselen zijn vanaf augustus t/m maart te koop, maar het lekkerst vanaf september. Dan worden ze meestal betaalbaar. Dit recept is uit nl.culinair en is daar door @nk geplaatst.

Ingrediënten:
1 prei 1 bosje bladselderij 4 teentjes knoflook
2 eetl. olie 100 gr. ontbijtspek (blokjes) 300 ml. witte wijn
5 kg. Mosselen 250 ml. room zout en peper

Bereidingswijze:
Was de mosselen, verwijder kapotte exemplaren. Hak de prei, de bladselderij en de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote diepe pan, bak hierin het spek en voeg na 3 minuten de prei en de knoflook toe. Laat dit nog zo’n 3 minuutjes meebakken. Schep de helft van het mengsel in een steelpannetje. Doe nu de wijn, de bladselderij (houd 2 eetlepels achter) en de mosselen in de GROTE pan. Kook de mosselen 5 à 7 minuten tot ze openstaan en gaar zijn. Schep de mosselen in een schaal. Zeef het kookvocht, meet hier 300 ml. van af en voeg dit toe aan het prei-spekmengsel in het steelpannetje. Roer de room erdoor en kook de saus in, tot hij lichtgebonden is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de saus over de mosselen en strooi er de achtergehouden selderij overheen.
EET SMAKELIJK!