Druiventaart
|
Lekkere druiventaart, weer eens wat anders. Door Conny in nl.culinair geplaatst, zij geeft als bron Burda.
Ingrediënten voor de bodem:
Ingrediënten voor de vulling:
125 gr. boter
125 gr. bloem
100 gr. gemalen amandelen
75 gr. suiker
1 eidooier
snufje kaneel
500 gr. witte druiven
50 gr. boter
4 eieren
100 gr. suiker
1 zakje vanillesuiker
sap van 1/2 citroen
100 gr. geschaafde amandelen
1 eetl. aardappelmeel
snufje zout
Bereidingswijze:
Maak een deeg van eerste 6 ingredienten. Voeg evt. klein scheutje cognac toe. Doe het deeg in een ingevette springvorm
(26 cm.). Leg wat vetvrij papier op het deeg en druk het deeg gelijkmatig op de bodem en tegen de zijkanten aan (ong. 2 cm).
Verwijder het papier.
Ontpit de druiven, of zorg voor pitloze. Boter met de eidooier, de helft van de suiker en de vanillesuiker door elkaar
roeren en kloppen tot een zachte creme. Het eiwit en enige druppels citroensap en zout tot een stevig schuim kloppen. Voeg
de rest van de suiker toe. Daarna een gedeelte van de amandelen en het aardappelmeel. Voorzichtig het eiwitschuim door het
eigeel scheppen, niet meer roeren of kloppen. Het geheel in de met deeg belegde taartvorm schenken. De druiven er bovenop
leggen en met een lepel iets aandrukken. De resterende geschaafde amandelen erover strooien. Bak in een 190 graden C. hete
oven voor ongeveer 1 uur. Test de taart met een breinaald of stokje. Laat taart afkoelen op een taartrooster en maak de
taartrand los na ong. 15 min. Na complete afkoeling bestrooien met poedersuiker. Kan eventueel met toefjes slagroom
gegarneerd worden.
EET SMAKELIJK!