vlag

Vijgen in rode port

vlag

Heerlijk verfijnd gerecht. Uit nl.culinair, waar Marcel het plaatste. Hij heeft het recept van smulweb.

Ingrediënten:
8 verse vijgen 300 ml. rode port 100 ml. water
100 gr. rietsuiker 1 kaneelpijpje wat citroen- of limoensap

Bereidingswijze:
Snij de vijgen doormidden of (als je grote hebt) in vieren. Doe de port en het water met de suiker en het kaneelpijpje in de pan en verwarm op een matig vuur tot de suiker is gesmolten. Zet het vuur af en doe de vijgen erbij. Laat het afgedekt minstens een half uur, maar liever nog een paar uur staan. Verwarm de oven voor.
Schep de vijgen uit de pan (bewaar de saus) en leg ze (in een schaal of op een bakplaat) even onder de gril tot ze goudbruin zijn. Leg de vijgen op een bord met de portsaus erover en omheen. Sprenkel wat druppels limoen over de vijgen. Ook lekker met mascarpone of ricotta.
EET SMAKELIJK!