Romige komkommersoep
|
Lekker soepje, door Anja in nl.culinair geplaatst.
Ingrediënten:
250 gr. aardappels
1 1/2 komkommer
100 ml. witte wijn
2 (kippen)bouillontabletten
zout & peper
125 ml. slagroom (1/8 lt.)
Bereidingswijze:
schil 1 komkommer, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes. De halve komkommer schillen en in plakjes snijden (ong. 3 mm.)
Schil de aardappels en snijd in kleine blokjes. Doe 900 ml. water, de wijn en de bouillontabletten in een grote pan en breng
aan de kook. Aardappels en komkommerblokjes toevoegen. Met deksel op pan 20 min zachtjes laten koken. Soep pureren. Op smaak
brengen met peper en zout. In een andere pan ruim water met zout aan de kook brengen, hierin plakjes komkommer 2 min laten
koken. In zeef afgieten en onder koud stromend water laten afkoelen, goed laten uitlekken. Slagroom en uitgelekte
komkommerplakjes door de soep roeren.
EET SMAKELIJK!