Marokkaanse baquettes
|
Lekker tussendoortje, door Jaap Wesselius in nl.culinair geplaatst.
Ingrediënten:
3 eetl. sambal oelek
1 teen knoflook
1 eetl. tomatenpuree
1/2 theel. komijn
1/2 theel. karwijzaadjes
1 eetl. fijn gesneden koriander
1/2 eetl. fijngesneden munt
500 gr. ovenfrites
8 merguez worstjes
3 eetl. olijfolie
2 baquettes
enkele blaadjes sla
Bereidingswijze:
De worstjes zijn in een Turkse of Marokkaanse winkel verkrijgbaar. Doe de sambal, knoflook, tomatenpuree, komijn,
karwijzaadjes, koriander en munt in de keukenmachine (of gebruik de staafmixer) en maal alles tot een gladde puree
(harissa). Voeg in een straaltje de olijfolie toe tot een saus ontstaat. Bak de ovenfrites zoals op het pak staat. Bak
intussen in 1 eetl. olijfolie de worstjes gaar (ong. 10 min.). Snijd de baquettes door en snijd de helften overlangs open.
Beleg ze met een slablad, de frites, de worstjes en een lepeltje van de harissa . Lekker met een salade.
EET SMAKELIJK!