vlag

Indische tomaten-pindasoep

vlag

Recept uit de Allerhande (AH) door Marijke in nl.culinair geplaatst. Dit recept gaat uit van kant-en-klare zakjes kruiden, het staat u natuurlijk vrij zelf boemboes te mengen of bij de toko verse boemboes aan te schaffen.

Ingrediënten:
1 zakje boemboe nasi goreng 250 gr bamigroenten 2 eetl. olie
1 pakje Chinese tomatensoep Honig 1/2 pot pindakaas 200 gr. gebraden kipfilet
60 gr. mihoen 2 eetl. ketjap manis

Bereidingswijze:
Zorg voor dikke plakken kipfilet, als vleeswaar. Laat de nasikruiden 5 minuten in 100 ml. water wellen. Halveer de peper uit de bamigroenten, verwijder zaadlijst en pitjes en snijd in dunne reepjes. Halveer het tomaatje uit de groenten, verwijder zaadjes en snij het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie in een grote soeppan, bak de peper, tomaat en de rest van het pakket behalve de tauge 1 minuut zachtjes. Voeg de nasikruiden toe en bak 2 minuten mee. Roer er 1,75 liter water, soepzakje en pindakaas door, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Snij de kipfilet in blokjes en doe met de mihoen en taugeh in de soep. Laat nog 4 minuten zachtjes koken. Op smaak brengen met ketjap.
EET SMAKELIJK!