vlag

Surinaamse pindasoep

vlag

Lekkere Surinaamse soep, door Marijke in nl.culinair geplaatst.

Ingrediënten:
800 gr. kip 300 gr. krabbetjes 100 gr. pekelvlees aan 1 stuk
tomatenpuree of tomaat 1 winterpeen of worteltjes 4 takjes selderij
4 pimentkorrels 1 laurierblaadje 3 kruidnagels
1 bouillonblokje foelie 1 ui
2 lt. water 1 madam jeanet 1 pot pindakaas

Bereidingswijze:
In plaats van kip kan ook runderschenkel worden gebruikt. Doe alles behalve de pindakaas in het water en trek een bouillon. Zeef de bouillon, maak de kip schoon en zet kip en pekelvlees weg. Leng de bouillon aan met water tot et weer 2 lt. is. Breng het aan de kook. Doe de pindakaas in een kom en maak met wat bouillon een glad papje. Roer het goed bij de bouillon. Zet het vuur daarna niet te hoog wegens overkoken. Doe het vlees erbij en laat op een zacht vuur doorkoken tot het is ingedikt.
EET SMAKELIJK!