Surinaamse pindasoep
|
Lekkere Surinaamse soep, door Marijke in nl.culinair geplaatst.
Ingrediënten:
800 gr. kip
300 gr. krabbetjes
100 gr. pekelvlees aan 1 stuk
tomatenpuree of tomaat
1 winterpeen of worteltjes
4 takjes selderij
4 pimentkorrels
1 laurierblaadje
3 kruidnagels
1 bouillonblokje
foelie
1 ui
2 lt. water
1 madam jeanet
1 pot pindakaas
Bereidingswijze:
In plaats van kip kan ook runderschenkel worden gebruikt. Doe alles behalve de pindakaas in het water en trek een
bouillon. Zeef de bouillon, maak de kip schoon en zet kip en pekelvlees weg. Leng de bouillon aan met water tot et weer 2 lt.
is. Breng het aan de kook. Doe de pindakaas in een kom en maak met wat bouillon een glad papje. Roer het goed bij de
bouillon. Zet het vuur daarna niet te hoog wegens overkoken. Doe het vlees erbij en laat op een zacht vuur doorkoken tot
het is ingedikt.
EET SMAKELIJK!