Geroerbakte inktvis
|
Lekker en gemakkelijk gerecht, door Dil in nl.culinair geplaatst
Ingrediënten:
Inktvismantels
verse gember
spaanse pepers
knoflook
olie
uien
paksoi
Bereidingswijze:
Zoals bij veel wokmaaltijden, zijn de hoeveelheden grotendeels afhankelijk van de eigen smaak. Ik vind het lekker als de
hoeveelheid inktvis ongeveer hetzelfde is als de hoeveelheid groente. De kruiden naar smaak. Snij de inktvismantels in
ringen (ca. 1 cm) en marineer ze in de geraspte gember, pepers of sambal, knoflook en olie. In de koeling gedurende 2-3
uur. Laat dan de ringen uitlekken en hou de rest apart. De ringen in een hete wok slechts 1-2 minuutjes roerbakken in wat
olie. Haal de ringen eruit zodra ze wit worden. Verhit de apart gehouden marinade in de wok en voeg de ui toe. Even zacht
laten worden. Doe de paksoi erbij en dek af totdat deze geslonken is. (2 min.) Doe de ringen er weer bij en warm het even
door.
EET SMAKELIJK!