vlag

Geroerbakte inktvis

vlag

Lekker en gemakkelijk gerecht, door Dil in nl.culinair geplaatst

Ingrediënten:
Inktvismantels verse gember spaanse pepers
knoflook olie uien
paksoi

Bereidingswijze:
Zoals bij veel wokmaaltijden, zijn de hoeveelheden grotendeels afhankelijk van de eigen smaak. Ik vind het lekker als de hoeveelheid inktvis ongeveer hetzelfde is als de hoeveelheid groente. De kruiden naar smaak. Snij de inktvismantels in ringen (ca. 1 cm) en marineer ze in de geraspte gember, pepers of sambal, knoflook en olie. In de koeling gedurende 2-3 uur. Laat dan de ringen uitlekken en hou de rest apart. De ringen in een hete wok slechts 1-2 minuutjes roerbakken in wat olie. Haal de ringen eruit zodra ze wit worden. Verhit de apart gehouden marinade in de wok en voeg de ui toe. Even zacht laten worden. Doe de paksoi erbij en dek af totdat deze geslonken is. (2 min.) Doe de ringen er weer bij en warm het even door.
EET SMAKELIJK!