vlag

Macaronischotel

vlag

Lekkere simpele ovenschotel van macaroni, spinazie en kaas, een gouden combinatie. Door Anja in nl.culinair geplaatst.

Ingrediënten:
350 gr. macaroni 400 gr. spinazie 300 gr. tomaten
80 gr. uien 2 teentjes knoflook zout & peper
100 gr. pittige kaas boter voor de ovenschaal 1/2 theel. gehakte rozemarijn
1/2 theel. gehakte tijm 40 gr. boter in vlokjes

Bereidingswijze:
Maak de spinazie schoon. Blancheer de tomaten kort, ontvel ze, snijd ze in vieren, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Uien en knoflook pellen en fijnhakken. Olie verhitten in pan en knoflook met uien glazig fruiten. Voeg de uitgelekte spinazie tor en laat even slinken. Blokjes tomaat erbij en even stoven. Op smaak brengen met peper en zout. Macaroni koken in water met zout, laten uitlekken. Meng spinaziemengsel, macaroni, kaas (in blokjes) en schep in beboterde ovenschaal. Strooi de kruiden erover en schik de vlokjes boter erop. 20 min. bakken in een voorverwarmde oven (200 graden).
EET SMAKELIJK!