Macaronischotel
|
Lekkere simpele ovenschotel van macaroni, spinazie en kaas, een gouden combinatie. Door Anja in nl.culinair geplaatst.
Ingrediënten:
350 gr. macaroni
400 gr. spinazie
300 gr. tomaten
80 gr. uien
2 teentjes knoflook
zout & peper
100 gr. pittige kaas
boter voor de ovenschaal
1/2 theel. gehakte rozemarijn
1/2 theel. gehakte tijm
40 gr. boter in vlokjes
Bereidingswijze:
Maak de spinazie schoon. Blancheer de tomaten kort, ontvel ze, snijd ze in vieren, verwijder de pitjes en snijd het
vruchtvlees in blokjes. Uien en knoflook pellen en fijnhakken. Olie verhitten in pan en knoflook met uien glazig fruiten.
Voeg de uitgelekte spinazie tor en laat even slinken. Blokjes tomaat erbij en even stoven. Op smaak brengen met peper en
zout. Macaroni koken in water met zout, laten uitlekken. Meng spinaziemengsel, macaroni, kaas (in blokjes) en schep in
beboterde ovenschaal. Strooi de kruiden erover en schik de vlokjes boter erop. 20 min. bakken in een voorverwarmde oven
(200 graden).
EET SMAKELIJK!