Lintpasta met paddestoelen
|
Een recept door Anja in nl.culinair geplaatst. Voor de paddestoelen kan je allerlei verkrijgbare variaties gebruiken.
Ingrediënten:
lintpasta
250 gr. canterellen
250 gr. boleten
100 gr. doorregen rauw spek
1 ui
250 ml. room
20 gr. boter
1 eetl. gehakte peterselie
zout & peper
Bereidingswijze:
Paddestoelen schoonmaken, boleten in plakjes. Het spek in blokjes snijden. Ui pellen en en fijn hakken. Laat de room in
pan tot de helft inkoken. Smelt de boter, fruit er de spekblokjes in, voeg de uiensnippers toe en fruit ze glazig. Voeg de
paddestoelen toe en laat ze voorzichtig roerend meebakken. Roer er daarna de ingekookte room en peterselie door, breng op
smaak met peper en zout en laat 5 min. zachtjes sudderen. Kook de pasta in zout water al dente en laat ze uitlekken. Meng
de pasta door het paddenstoelenmengsel en dien onmiddelijk op.
EET SMAKELIJK!