vlag

Lintpasta met paddestoelen

vlag

Een recept door Anja in nl.culinair geplaatst. Voor de paddestoelen kan je allerlei verkrijgbare variaties gebruiken.

Ingrediënten:
lintpasta 250 gr. canterellen 250 gr. boleten
100 gr. doorregen rauw spek 1 ui 250 ml. room
20 gr. boter 1 eetl. gehakte peterselie zout & peper

Bereidingswijze:
Paddestoelen schoonmaken, boleten in plakjes. Het spek in blokjes snijden. Ui pellen en en fijn hakken. Laat de room in pan tot de helft inkoken. Smelt de boter, fruit er de spekblokjes in, voeg de uiensnippers toe en fruit ze glazig. Voeg de paddestoelen toe en laat ze voorzichtig roerend meebakken. Roer er daarna de ingekookte room en peterselie door, breng op smaak met peper en zout en laat 5 min. zachtjes sudderen. Kook de pasta in zout water al dente en laat ze uitlekken. Meng de pasta door het paddenstoelenmengsel en dien onmiddelijk op.
EET SMAKELIJK!