Börek
|
Dit is de Turkse variant van een gerecht wat rond de Middellandse Zee overal wordt gegeten. Door Barbara in nl.culinair geplaatst.
Ingrediënten:
225 gr. feta
225 gr. mozzaralla
2 eieren
3 eetl. gehakte peterselie
3 eetl. gesnipperde bieslook
3 eetl. gehakte munt
snufje nootmuskaat
225 gr. filodeeg
3-4 eetl gesmolten boter
versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze:
Rasp de kazen en klop de eieren los. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden. Doe feta in kom en schep er mozzarella
en eieren doorheen. Doe dan alle kruiden, wat peper en de nootmuskaat erdoor. Snijd de stapel filobladeren in 4 repen van
ongeveer 8 cm breed. Bedek de repen op 1 of 2 na met een vochtige theedoek, anders droogt de boel uit terwijl je bezig
bent. Kwast 1 reep deeg tegelijk met wat gesmolten boter in. Schep 1 theelepel vulling langs de onderste rand van het deeg.
Vouw een hoek over de vulling, zodat je een driehoek krijgt. Vouw het deeg zo om en om tot je niet meer verder kan. Maak zo
driehoekjes met het deeg tot je vulling op is. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze een half uurtje tot ze goudbruin
en bros zijn. Zowel warm als koud lekker.
EET SMAKELIJK!