Bruine bonensoep
|
Heel andere versie van dit traditionele wintergerecht. Lekker en apart. uit De Natuurlijke keuken, Els Steensma. Dit recept is voor 6-8 personen.
Ingrediënten:
3 eetl. olie
1 ui
1 selderiestengel met blad
1,5 kop bruine bonen
6 koppen bouillon
0,5 theel. zeezout
vers gemalen zwarte peper
3 eetl. volkoren tarwebloem
1 eetl. selderiezaad
3 eetl. biergist of gistvlokken
0,5 kop citroensap
schijfjes citroen
1 hardgekookt ei
Bereidingswijze:
Snipper de ui, snijd de selderijstengel en het ei in stukjes, was de bruine bonen. Verwarm de olie in een braadpan en bak
de ui en de selderij tot ze zacht zijn. Voeg de bonen en de bouillon toe. Breng het aan de kook en laat het 3 uur sudderen
of tot de bonen zacht zijn. Maak het tot een glad geheel met de peper, het zout, de bloem, het selderiezaad en de
biergist. Verwarm het, al roerend, tot de soep enigszins dik begint te worden. Roer het citroensap en evt. een scheutje
sherry erdoor. Als de soep te dik is, kan meer water of bouillon worden toegevoegd. Serveer de soep in kommen met schijfjes
citroen en stukjes hardgekookt ei.
EET SMAKELIJK!