vlag

Groentetaartje met geitenkaas

vlag

Recept van Suzanne Windt, geplaatst in nl.culinair. Lekker vergetarisch gerecht.

Ingrediënten:
1 aubergine 1 groene paprika 1 vleestomaat
1 courgette knoflook bladerdeeg
2 theel. provencaalse kruiden 150 gr. geitenkaas
1 eetl. blanke rozijnen 2 eetl. pijnboompitten zout & peper

Bereidingswijze:
Gebruik zachte Hollandse geitenkaas, of Franse: chèvre de bellay of bettine blanc. Tomaten ontvellen, aubergine in blokjes snijden, bestrooien met zout en minstens een half uur laten staan. Vorm invetten, bekleden met bladerdeeg en gaatjes in de bodem prikken om te voorkomen dat de bodem al te nat wordt. Tomaten na ontvellen, ontdoen van zaadjes en in blokjes snijden. Oven verwarmen op 200 graden. Aubergines afspoelenen met keukenpapier vocht eruit drukken. In de olie aubergine en paprika bakken, knoflook erboven uitpersen, 1 theel. kruiden toevoegen en ong. 3 minuten bakken. Tomaat erbij doen en ook de courgette toevoegen. Dit 5 min. meebakken. Rozijnen en pijnboompitten erdoor scheppen. Breng op smaak met zout en peper. Mengsel in de vorm gieten, evt. achtergebleven vocht niet! Stukjes geitenkaas erover verdelen, vervolgens bestrooien met de rest van de kruiden. Dan in de oven voor ca. 15 á 20 minuten.
EET SMAKELIJK!