Groentetaartje met geitenkaas
|
Recept van Suzanne Windt, geplaatst in nl.culinair. Lekker vergetarisch gerecht.
Ingrediënten:
1 aubergine
1 groene paprika
1 vleestomaat
1 courgette
knoflook
bladerdeeg
2 theel. provencaalse kruiden
150 gr. geitenkaas
1 eetl. blanke rozijnen
2 eetl. pijnboompitten
zout & peper
Bereidingswijze:
Gebruik zachte Hollandse geitenkaas, of Franse: chèvre de bellay of bettine blanc. Tomaten ontvellen, aubergine in blokjes
snijden, bestrooien met zout en minstens een half uur laten staan. Vorm invetten, bekleden met bladerdeeg en gaatjes in de
bodem prikken om te voorkomen dat de bodem al te nat wordt. Tomaten na ontvellen, ontdoen van zaadjes en in blokjes
snijden. Oven verwarmen op 200 graden. Aubergines afspoelenen met keukenpapier vocht eruit drukken. In de olie aubergine en
paprika bakken, knoflook erboven uitpersen, 1 theel. kruiden toevoegen en ong. 3 minuten bakken. Tomaat erbij doen en ook
de courgette toevoegen. Dit 5 min. meebakken. Rozijnen en pijnboompitten erdoor scheppen. Breng op smaak met zout en peper.
Mengsel in de vorm gieten, evt. achtergebleven vocht niet! Stukjes geitenkaas erover verdelen, vervolgens bestrooien met de
rest van de kruiden. Dan in de oven voor ca. 15 á 20 minuten.
EET SMAKELIJK!