vlag

Beurre café de Paris

vlag

Dit is een samengestelde boter, met een basis en door toevoeging van diverse kruiden kan een bijzondere smaak worden gecreëerd. Dit recept is door Gerard Massalt in de nieuwsgroep nl.culinair geplaatst.

Ingrediënten:
1 kg. ongezouten boter scheut citroensap 4 gr. peper
30 gr. zout 5 teentjes knoflook 9 ansjovisfilets
50 gr. gehakte peterselie 40 gr. gehakte bieslook 6 eieren
50 ml. madeira 50 ml. cognac

Bereidingswijze:
Meng de boter, citroensap, zout en peper goed door elkaar, dit is de BASIS. Voor café de Paris de knoflook blancheren en fijnhakken, de ansjovis schoonmaken en zeven, knoflook, ansjovis, peterselie en bieslook grondig mengen met de basisboter. Dan de eieren loskloppen, de madeira, losgeklopte eieren en cognac toevoegen en goed mengen. Rolletjes vormen, af laten koelen en plakjes snijden.

Nog meer boters:
Kaviaarboter: Voeg bij de basis 150 gr. kaviaar (zout weg laten).
Dilleboter: Voeg bij de basis 150 gr. fijn gehakte dille.
Knoflookboter: Voeg bij de basis 100 gr. geblancheerde, gekneusde en fijngewreven knoflook.
Mierikwortelboter: Voeg bij de basis 200 gr. geraspte mierikswortel.
Kreefteboter: Voeg bij de basis zeer fijn gestampte kreefte-afval en kreefte-eieren met wat paprikapoeder en cognac.
Maître d'Hotel boter: Voeg bij de basis 80 gr. gehakte peterselie, 4 gr. witte peper en het sap van 1 citroen.
Mosterdboter: Voeg bij de basis 250 gr. mosterd.
Garnalenboter: Voeg bij de basis 1 kg. fijngestampte gekookte garnalen en 50 ml. cognac.
EET SMAKELIJK!