vlag

Zalm in Champagne

vlag

Recept van Tonny Leeflang, uit nl.culinair. Zij gebruikt geen echte champagne, maar Freixenet.

Ingrediënten:
1 klein sjalotje 1 theel. mosterd 5 gr. poedersuiker
zout en peper 2 eetl. water 1,5 eetl. truffel-azijn
1 eidooier 4 eetl. notenolie 400 ml. druivenpitolie
4 stukken zalmfilet van 120 gram 1 borrelglas frambozenlikeur 400 ml. champagne
75 gr. gemengde sla 1 grote vleestomaat

Bereidingswijze:
Snipper het sjalotje en snijd de tomaat brunoise. Maak een dressing door sjalot, mosterd, poedersuiker, zout, peper, water, azijn en de eidooier in de keukenmachine tot gladde massa te laten draaien. Voeg dan beetje bij beetje de notenolie en druivenpitolie toe. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi de zalm met zout en peper en leg ze in een diepe ovenschaal. Meng 50 ml. dressing met de frambozenlikeur en de champagne, de dressing gaat bruisen dus giet hem meteen op de zalm. Laat 20 minuten marineren, de champagne maakt de zalm zacht en het vet wordt afgebroken. Zet de schaal nu 10 minuten in de oven. Giet de marinade af en laat de zalm wat afkoelen. Haal de slasoorten door de overgebleven dressing en verdeel ze over 4 borden, leg de zalm hierop en verdeel de tomatenbrunoise over de zalm, sprenkel nog wat van de dressing over het geheel.
EET SMAKELIJK!