vlag

Aalster vlaai

vlag

Streekgerecht uit België. Zelf nog niet geprobeerd. Mastellen zijn een een soort ronde sandwich met in het midden een gat (beetje zoals een donut), maar omdat ze hier alleen als vulling gebruikt worden, kan je er ook gewoon beschuit voor gebruiken. (Met dank aan Luc Mertens, die me dat per e-mail liet weten) In nl.culinair geplaatst door Jochem.

Ingrediënten:
1 lt. melk 2 eieren 45 klontjes suiker
400 gr. kandijstroop 1 theel. kaneel 1 snufje foelie
7 mastellen

Bereidingswijze:
Kook de melk en voeg er de klontjes suiker aan toe. Rasp de mastellen en voeg ze bij de melk. Klop de eieren, zowel het wit als de dooier. Voeg er de foelie en kaneel bij en vermeng met de brij. Roer dan de siroop erin en meng alles goed. Doe de brij in een vuurvaste ovenschaal (bij voorkeur een aardewerken). Laat de vlaaien bakken gedurende 2 uur in een oven tussen 170 en 175° C.
EET SMAKELIJK!