vlag

Tiramisu

vlag

Traditioneel Italiaans nagerecht. Deze versie is door Robèrt Koopman in nl.culinair geplaatst. Het ie een recept voor 6, maar 4 mensen krijgen het ook wel op.

Ingrediënten:
500 gr. mascarpone galbani 4 eierdooiers 2 eiwitten
100 gr. suiker 4-6 eetlepels Amaretto 200 gr. Italiaanse lange vingers
250 ml. espressokoffie Chocolade schilfers

Bereidingswijze:
De eierdooiers kloppen met de suiker. De mascarpone en de likeur toevoegen en vooral goed mengen. Het eiwit opkloppen en zachtjes door de reeds bereide brij mengen. De helft van de lange vingers één voor één in de koffie dopen (snel zodat ze niet uit elkaar vallen) en ze in een glazen of porseleinen schotel leggen. De helft van de mascarpone crème er over gieten. De bewerking overdoen met de andere helft van de lange vingers en de mascarpone crème. Versieren door de chocoladeschilfers er over te strooien en enkele uurtjes in de koelkast zetten.
NB. dit dessert kan een half uurtje voor het opdienen in het vriesvak worden gezet zodat het licht bevroren is. Tevens is het mogelijk het geheel in een diepvriesdoos klaar te maken om het in te kunnen vriezen. Dit laatste geeft een heel goed resultaat.
EET SMAKELIJK!