Aardappel-abrikozensalade
|
Een van de vele aardappelgerechten, ingestuurd door J.Dam. Dit is een salade voor 2 personen.
Ingrediënten:
700 gr. geschilde, vrij vastkokende aardappelen
500 gr. goed rijpe abrikozen
250 gr. Leidse kaas
4 lente-uitjes
1 eetl. witte wijnazijn
6 eetl. olie
peper, zout
1 eetl. fijngehakte koriander
Bereidingswijze:
Snijd de aardappelen in blokjes van ca. 1 cm. en kook ze in ca. 8 min. in water met zout gaar. Dompel intussen de abrikozen
tien tellen in kokend water, trek de velletjes eraf en verwijder de pit (of laat de abrikozen uitlekken). Snijd de abrikozen
in parten en de kaas in blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Klop in een grote schaal een sausje
van de azijn, de olie en wat peper en zout. Laat de aardappelblokjes uitlekken en meng ze direct door het sausje. Laat de
smaken iets intrekken. Meng de abrikozen, de lente-uitjes en de blokjes kaas erdoor en bestrooi de salade met koriander.
EET SMAKELIJK!