Zuurvlees
|
Een typisch Limburgs gerecht, wat bij frites wordt gegeten. Een variatie zoals ontstaan in nl.huishouden, na discussie tussen enkele limbo's over het verschil tussen hachee en zuurvlees. Een van hen was myosotis, die uiteindelijk met deze variatie op de proppen kwam:
Ingrediënten:
400 gr. paardenpoulet
400 gr. uien
3 eetl. (rietsuiker)stroop
3-4 eetl. azijn
zout, peper
kruidnagelpoeder
blad laurier
2 plakken ontbijtkoek
Bereidingswijze:
Braad het vlees op hoog vuur aan totdat het goed bruin is. Neem het uit de pan en bak in het restant boter de uien aan, totdat ze glazig zijn. Leg het vlees er weer bij, en vul zoveel water erbij dat alles flink onderstaat. Voeg azijn, stroop, kruidnagel, laurierblad, zout en peper toe en laat alles minstens 3 uur stoven. Het vlees moet erg goed gaar zijn. Leg
intussen twee plakken ontbijtkoek uit de trommel om een beetje aan te drogen. Verkruimel de ontbijtkoek boven de stoverij, roer goed door en laat nog 10 minuten sudderen.
EET SMAKELIJK!