Romige aardappelsoep
|
Heerlijke soep, goed voor de zaterdagavond als maaltijdsoep. Basis uit het boekje Aardappel-Avontuur, een uitgave van het Nederlands Zuivelbureau. Als u groentebouillon gebruikt, is het vegetarisch.
Ingrediënten:
750 gram kruimige aardappelen
1 dunne prei
2 teentjes knoflook
10 gr. boter
800 ml. (groente)bouillon
200 ml. slagroom
pesto (zelfgemaakt of potje)
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Was de prei en snijd ze in dunne ringen. Pel en pers de knoflook.
Verhit de boter in een ruime soeppan. fruit de prei en knoflook enkele minuten. Voeg de aardappelen en bouillon toe en kook de aardappelen in 20 min. gaar. Voeg de room toe en laat de soep nog 5 minuten koken.
Pureer de soep met de staafmixer tot een schuimig geheel en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de soep in borden of kommen en leg in elk bord een lepeltje pesto.
Serveren met stokbrood.
Eet smakelijk