vlag

Ngoro Katjang

vlag

Pittig gerecht, ingestuurd door Mable Kuiper uit Eindhoven

Ingrediënten voor de Katjangsaus:
2 eetl. pindakaas 150 ml. warm water sambal
ketjap peper en zout bruine basterdsuiker
knoflook olie grof gemalen ketoembar
citroen- of limoensap

Bereidingswijze Katjangsaus:
Meng de pindakaas met het water en breng zachtjes aan de kook. Voeg knoflook, sambal, ketjap, bruine suiker (of gouleh djawah), limoensap (naar smaak) en peper (naar smaak) toe. Al roerend enkele minuten zachtjes laten koken.

Ingrediënten voor de mihoen goreng:
250 gr. mihoen 3 sjalotjes 3 teentjes knoflook
400 gr. gesneden roerbakgroenten 125 gr. magere speklapjes of kipfilet 10 gr. hollandse garnalen
ketjap, peper en zout 2 eetl. olie 2 eetl. oestersaus

Bereidingswijze mihoen goreng:
Sjalotten en knoflook snipperen. Groenten fijnsnijden. Vlees in blokjes of reepjes snijden. Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat deze vervolgens in een zeef met koud water schrikken en uitlekken. Verhit de olie in een wok. Voeg sjalotten en knoflook toe, kort daarna het vlees. Roerbak de groenten mee en voeg de ketjap, zout, peper en oestersaus toe. Schep de mihoen door het mengsel. Garneer met gebakken uitjes (kant en klaar te koop in de toko) en fijn gesneden omelet (niet te luchtig kloppen).

Om de maaltijd compleet te maken kan je er saté babi bij serveren: blokjes varkensvlees aan stokjes rijgen en op houtskool grillen.
SELAMAT MAKAN!