Ngoro Katjang
|
Pittig gerecht, ingestuurd door Mable Kuiper uit Eindhoven
Ingrediënten voor de Katjangsaus:
Bereidingswijze Katjangsaus:
Ingrediënten voor de mihoen goreng:
Om de maaltijd compleet te maken kan je er saté babi bij serveren: blokjes varkensvlees aan stokjes rijgen en op houtskool grillen.
2 eetl. pindakaas
150 ml. warm water
sambal
ketjap
peper en zout
bruine basterdsuiker
knoflook
olie
grof gemalen ketoembar
citroen- of limoensap
Meng de pindakaas met het water en breng zachtjes aan de kook. Voeg knoflook, sambal, ketjap, bruine suiker (of gouleh djawah), limoensap (naar smaak) en peper (naar smaak) toe. Al roerend enkele minuten zachtjes laten koken.
250 gr. mihoen
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
400 gr. gesneden roerbakgroenten
125 gr. magere speklapjes of kipfilet
10 gr. hollandse garnalen
ketjap, peper en zout
2 eetl. olie
2 eetl. oestersaus
Bereidingswijze mihoen goreng:
Sjalotten en knoflook snipperen. Groenten fijnsnijden. Vlees in blokjes of reepjes snijden. Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat deze vervolgens in een zeef met koud water schrikken en uitlekken.
Verhit de olie in een wok. Voeg sjalotten en knoflook toe, kort daarna het vlees. Roerbak de groenten mee en voeg de ketjap, zout, peper en oestersaus toe. Schep de mihoen door het mengsel. Garneer met gebakken uitjes (kant en klaar te koop in de toko) en fijn gesneden omelet (niet te luchtig kloppen).
SELAMAT MAKAN!