Zoet walnotenbrood met Whiskey
|
Lekker zoet brood, goed in de BBM te maken. Ingestuurd door Jasper.
Ingrediënten:
Doe de olie, het water, het zout, de rest van de honing, de bloem, het meel, de vlokken en de gist in deze volgorde in de BBM op stand normaal, met medium korst, en laat werken tot het signaal. Voeg er dan het notenmengsel en de whiskey aan toe. Als u geen whiskey wil gebruiken, dan 10-15 ml water toevoegen.
125 gr. voltarwemeel
225 gr. witte bloem
25 gr. havermoutvlokken
225 ml. water
15 ml. zonnebloemolie
7 gr. zout
5-7 gr. gedroogde gist
20-25 ml. honing
100 gr. walnoten
30 gr. gepelde zonnebloempitten
30 ml. honing
20 ml. whiskey
Bereidingswijze:
Vergruis de walnoten en rooster ze in een droge koekenpan op hoog vuur samen met de zonnebloempitten. Laat dit 3 minuten koelen en voeg er de 30 ml. honing aan toe om het af te blussen. Laat nog eens 3 min. koelen en roer er een eetlepel witte bloem doorheen.
Eet smakelijk!