Japrak
|
Lekkere ovenschotel uit voormalig Joegoslavië, ingezonden door Jonna van der Steen
Ingrediënten:
500 gr. gehakt schapen- of lamsvlees
500 gr. kalfsgehakt
100 gr. rijst
50 gr. uien
1 ei
2 teentjes knoflook
100 gr. boter
250 ml. room
100 gr. druivenbladeren
fijngesneden peterselie
peper en zout
paprikapoeder
runderbouillon
Bereidingswijze:
Kook de druivenbladeren 20 minuten in gezouten water en laat ze uitlekken.
Smelt de boter in een koekenpan, voeg de uien en de knoflook toe en bak enkele minuten. Voeg dan het vlees toe en bak het rul, maar niet helemaal gaar. Voeg tenslotte de rijst, de peterselie, peper, zout en paprikapoeder toe. Haal van het vuur en meng met de eidooier. Voeg geleidelijk tot 1 dl water toe, u moet een gladde pasta bekomen. Als de massa te grof is, draait u ze door een keukenmachine.
Vul de druivenbladeren met dit mengsel; maak er sigaarvormige pakjes van. Leg die in een ovenschotel en begiet met runderbouillon tot ze net onder staan. Laat ze een paar uur (lijkt me nogal lang - ik zou het houden op 30 à 40 minuten!) in de oven bakken.
Serveer in de bouillon waarin de room is verwerkt. Smaakt goed met gekookte aardappels.
Eet smakelijk