vlag

Punjini krumpir paprike

vlag

Met aardappel gevulde paprika, ingezonden door Jonna van der Steen

Ingrediënten:
geelgroene (turkse) paprika's aardappelen zure room
vegetta *

Bereidingswijze:
Gebruik per persoon 2-3 paprika's en pas de hoeveelheden ingrediënten daarbij aan.
Snijd het 'hoofdje' van de paprika's. Haal er de zaadlijsten en zaadjes uit. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kruid de aardappelen met Vegetta* (bij gebrek hieraan: gewoon met peper en zout). Vul de paprika's op met de gekruide aardappels. Niet aandrukken, losjes opvullen tot ongeveer 3/4. Leg de paprika's in een ovenschaal en overgiet met een beetje olie. Bak dit alles gedurende ongeveer een uur (aardappels moeten gaar zijn, check even tussendoor) in een oven op 180°. Dien op met de zure room.
Eet smakelijk.

* Vegetta is een groente/zout mengsel, verkrijgbaar in de meeste Turkse winkels.