Punjini meso paprike
|
Met rijst en vlees gevulde paprika uit Bosnië, ingezonden door Jonna van der Steen
Ingrediënten:
* Vegetta is een groente/zout mengsel, verkrijgbaar in de meeste Turkse winkels.
geelgroene (turkse) paprika's
rijst
500 gr. gehakt
2 uien
olie
tomatenpuree
vegetta *
Bereidingswijze:
Gebruik 2-3 paprika's p.p. en pas de hoeveelheden van de andere ingrediënten daarbij aan.
'Onthoofd' de paprika's en ontdoe ze van hun zaadjes en zaadlijsten en was ze goed. Was de rijstkorrels eerst even onder koud water en laat goed uitlekken. Maak een 'farce' van de gewassen, ongekookte rijst en het gehakt en voeg hierbij 1 fijngesnipperde ui. Kruid met Vegetta (of peper en zout). Vul de paprika's op met deze farce. Opgelet : niet erg aandrukken, 'losjes' opvullen dus en slechts voor iets meer dan de helft. Snipper de 2e ui en laat die glaceren in wat olie. Voeg hier twee glazen water en een blikje tomatenpuree aan toe. Zet de paprika's in deze kom, allemaal naast elkaar, met de opening naar boven. Je moet dus net zoveel paprika's hebben als er in je hele kom gaan (de hele kom moet gevuld worden, zoniet vallen ze om). Zet het deksel op de pan en laat op een zeer zacht vuurtje gedurende 45 min. gaar worden.
Eet smakelijk.