vlag

Cevapcici

vlag

Kroatische gehaktrolletjes. Eigenlijk schrijf je dit gerecht met diverse accenten, maar de meeste browsers geven dit niet goed weer, vandaar zonder accenten. Ingezonden door Jonna van der Steen.
In het gastenboek kweam de opmerking van Edin dat het eigenlijk een Bosnisch gerecht is en een erfenis van het Ottomaanse rijk. In ieder geval dus van de Balkan, zullen we maar zeggen...

IngrediŽnten:
500 gr, h.o.h. gehakt 1 takje peterselie 5 teentjes knoflook
1 eetl. bloem 10 gr. zout 5 gr. paprikapoeder
2 grote uien snufje peper olie

Bereidingswijze:
Leg het gehakt (rundergehakt kan ook maar is minder vet, en valt sneller uitelkaar) in een schaal. Was de peterselie en snijdt het zo fijn mogelijk. Schil de knoflookteentjes en hak ze net zo fijn. Voeg dit samen met de bloem, zout, peper, paprikapoeder, en peterselie door het vlees en kneed het goed door elkaar. Vorm met de handen rolletjes van het vleesmengsel. Smeer deze in met olie en grill ze op een heet vuur ongeveer 6 minuten onder voortdurend keren en insmeren met olie. Schil en snij de uien in ringen en serveer ze bij de Cevapcici. Cevapcici is ook lekker met stokbrood en (aardappel-)salade en goed te combineren met zelfgemaakte satťsaus.
Eet smakelijk.