Saté Kambing
|
Saté Kambing, saté van geitenvlees. Een recept van Pieter uit nl.culinair, aangepast door Jan, ook uit nl.culinair.
Ingrediënten:
Voor de (ketjap)saus:
Maak de ketjapsaus door de sjalotten en de lombok rawit fijn te snijden en aan te zetten in ruim olie. Voeg de gula djawa (palmsuiker) en een kopje water toe. Meng daarna alle ingrediënten tot een gladde saus.
500 gr. geitenvlees
3/4 eetl. suiker
1 theel. gemalen ketoembar
1/2 teentje knoflook
1 eetl. ketjap manis
1 eetl. sambal oelek
1/2 eetl. fijngesneden ui.
ketjap manis
sjalotjes
rode lombok rawit
gula djawa (palmsuiker)
2 blaadjes djeruk purut
Bereidingswijze:
Snijd het vlees in blokjes. Maak van de ingrediënten een marinade en leg het
vlees 1 uur hierin. Rijg het vlees aan ongeveer 16 stokjes en in ongeveer 4 - 5
minuten bruin roosteren.
SELAMAT MAKAN!