Witlooftaart
|
Lekkere hartige taart met witloof, of witlof.. Ik heb dit bij de Belgische recepten geplaatst, omdat ik witloof eigenlijk een Belgische 'groente' vind. Ingezonden door C. Schenkenberg, waarvoor dank.
Ingrediënten:
Vet intussen een grote ovenschaal in en bestrooi de bodem met suiker.
Als de witlof gaar is de stronken met de bolle zijde naar beneden in de vorm leggen.
De taart ong. 20-30 min. afbakken op 180 graden ( zie gebuiksaanwijzing bladerdeeg).
Als de taart gebakken is deze keren op een bord en bestrooien met tijm.
Lekker als tussengerecht, vegetarisch hoofdgerecht of met gebakken aardappeltjes en een biefstukje.
3-4 grote stronken witlo(o)f
mozarellabol / geitenkaasje
4-5 plakjes bladerdeeg
citroensap
peper
suiker
boter
tijm
Bereidingswijze:
Snij de stronken witlof middendoor en haal het hart er zodanig uit dat de stronk nog wel aan elkaar blijft zitten.
Stoof de witlof in citroensap met een klontje boter, peper en evt. wat zout gaar.
laat deze in de oven karamelliseren.
Bovenop de stronken een plakje mozarella of geitenkaas.
Het geheel bedekken met het bladerdeeg, de randen van het deeg langs de rand van de schaal naar binnen vouwen.
Eet smakelijk