vlag

Spaanse Stoofpot

vlag

Lekkere Spaanse stoofpot, met rijst, Antoinet meldde het ergens te hebben gevonden en er enige aanpassingen aan gedaan te hebben, o.a. gewone ui i.p.v. bosuitjes, gewone bouillon, gemengde paprika's (drie kleuren), andere rijst... Het smaakte er niet minder om, zei ze.

Ingrediënten:
50 gr. rauwe ham 3 sjalotten 1 teentje knoflook
200 gr. Chorizo 1 groene paprika 2 vleestomaten
2 eetl. boter 700 ml. gevogeltebouillon 350 gr. langkorrelrijst
1 snufje zout 1 snufje cayennepeper 2 bosuitjes, grof gesneden
2 eetl. verse, gehakte peterselie

Bereidingswijze:
1. Snijd de ham in smalle reepjes.
2. Pel de sjalotten en de knoflook en snijd beide ragfijn.
3. Snijd de chorizo in dunne plakjes.
4. Was de paprika, snijd hem doormidden, verwijder het steeltje en de zaadlijsten en snijd beide helften in blokjes.
5. Ontvel de tomaten, snijd ze doormidden, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
6. Smelt de boter in een hoge pan met dikke bodem en smoor hierin de ham met de sjalot en knoflook in 10 minuten.
7. Voeg chorizo, paprika en tomatenblokjes toe en laat 5 minuten meesmoren.
8. Roer de gevogeltebouillon en rijst erdoor, breng dit aan de kook en roer een keer goed.
9. Leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de rijst beetgaar koken.
10. Breng op smaak met zout en cayennepeper.
11. Schep de bosuitjes en de peterselie door de rijst en laat deze afgedekt nog 5 minuten op heel laag vuur staan.
Eet smakelijk.