Kip tandoori 'alamama'
|
Recept van Gerda, een vernederlandste versie van Kip Tandoori.
Ingrediënten:
Meng ui (gesnipperd), gember, koriander, komijn, knoflook (geperst) en extra citroensap in de blender/keukenmachine tot een gladde pasta. Voeg paprikapoeder, chilipoeder en yoghurt toe en meng goed. Voeg zoveel tomatenpuree toe dat de saus een dieprode kleur krijgt.
Leg de kip in een ondiepe schaal. Giet de yoghurtsaus erover. Dek de schaal af met plasticfolie en zet hem 4 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. zet de schaal op een rooster boven een bakplaat. Laat 45 min. in de oven. Serveer met rijst.
Ook lekker zonder knoflook, en zoutloos (voor diëten) ook goed te eten, aldus Gerda.
500 gr. kipfilet
60 ml. citroensap
1/2 kleine ui
1 eetl. geraspte verse gemberwortel
3 theel. korianderzaadjes
1 eetl. komijnzaadjes
1 eetl. extra citroensap
1/4 theel. paprikapoeder
snufje chilipoeder
250 ml. magere yoghurt
1 eetl. tomatenpuree
2 teentjes knoflook
zout naar smaak
Bereidingswijze:
Bestrijk met een kwastje de kip met citroensap. Zet de kip 30 min.
afgedekt in de koelkast.
Zij gebruikt soms ipv. kipfilet kippenpoten of andere kipdelen, gaat ook prima. Pas dan wel de hoeveelheden aan.
Eet smakelijk