Gehakt met krieken
|
Belgisch (?) recept, aparte combinatie van vlees en kersen. Ingestuurd door J. Swevels
Ingrediënten:
Laat de kersen uitlekken in een zeef. Pas op, bewaar de siroop, dat heeft u later nodig!
Kneed het gehakt en voeg het ei, twee fijngesneden sjalotjes, de fijngesneden knoflook, het paneermeel en de kruiden toe.
Strooi wat paneermeel op een schoon aanrechtblad en maak een lap van het gehakt en leg deze erop.
Drapeer de kersen op de gehaktlap, rol de lap nu voorzichtig op zodat de kersen erin komen.
Maak de olie of boter warm in een ruime pan en bak hierin de gehaktrol rondom goed aan, in ca. 5 minuten.
Doe er het overgebleven fijngesneden sjalotje bij en laat even meebakken.
Even laten bakken,erbij blijven en voorzichtig met het spek.
De gehaktrol eruit-nemen, afblussen met kriekbier en de overgebleven kersensiroop. Saus verdikken met saus-verdikker en overgebleven kersen toevoegen. Daarna de gehaktrol terugdoen in de pan en nog ca 10 min. laten sudderen in de saus.
De gehaktrol kan in plakken gesneden, overgoten met saus opgediend worden.
HEERLIJK MET AARDAPPELEN MET SPRUITEN OF BOONTJES.
600 gr. gehakt
1 ei
3 sjalotjes
knoflook
3 eetl. paneermeel
tijm
nootmuskaat
peper
kaneel
olie/boter
1 pot kersen op lichte siroop
maizena of andere sausbinder
150 gr. Kempische gesneden ontbijtspek
1 flesje kriek-bier
Bereidingswijze:
De kruiden zijn expres zonder hoeveelheden vermeld, experimenteer maar wat u zelf het lekkerste vindt.
Omwikkel de gehaktrol nu met Kempisch onbijtspek.
Eet smakelijk