Noord-Afrikaanse gehaktballen
|
De gehaktbal, met Noord-Afrikaanse kruiden. Dit recept werd per email ingezonden door Jan Swevels: bedankt!
Ik heb dit recept bij de Marokkaanse keuken ondergebracht.
Ingrediënten:
400 gr. rundergehakt
1/2 eetl. chilipoeder
1/2 theel. kaneel
1/2 eetl. 'ras el hannout' kruiden
zwarte peper
zout
100 gr. couscous
100 gr. rozijnen
verse munt
1 grote rode ui
1 flinke teen knoflook
olijfolie
Bereidingswijze:
snipper de ui en de knoflook (niet te fijn). Meng het gehakt met chilipoeder, kaneel, evt. zout, versgemalen peper naar smaak, rozijnen, couscous (even voorweken)
De couscous doe ik er altijd zo bij dan neemt deze het vocht van het vlees op, maar men moet dan wel meer kneden.
Maak er 4 gehaktballen van en druk ze plat. (of een grote bal en druk die plat. Kunt u later in partjes snijden)
Braad de ballen aan zodat ze bruin kleuren, voeg ui en knoflook toe, bak even mee, afblussen met water en laten sudderen.
Ingekookte braadvocht mengen met b.v. tomatenketjap.
Lekker met sla en Marokkaans stokbrood of platbrood. Ook koud lekker op broodje.
Eet smakelijk.