Tsjechische appeltaart
|
Een Tsjechische variatie van een appeltaartrecept, door Joke Versteegt aan mij toegezonden. Zij heeft het van een Tsjechische vriendin, die meldde dat er in Tsjechië eigenlijk nooit taart wordt gemaakt van appels. Dit is dus een uitzondering.
Ingrediënten:
Appels- gesneden- leggen we in een pannetje met iets water, hierbij doen we de honing, kaneel + rozijnen en we laten dat even koken.
140 gr. meel
100 gr. suiker
100 gr. boter
50 ml. water
5 eieren
4 appels
125 ml slagroom
handjevol rozijnen
2-4 eetl. honing
1 theel. kaneel
enkele gedroogde abrikozen
schilfers kokos
Bereidingswijze:
Smelt de boter. Vet een springvorm in.
Het deeg maak jeals een biscuit deeg: Eieren eerst met suiker tot schuim kloppen, daarna het meel en water + gesmolten boter toevoegen en er doorheen spatelen tot een homogene massa.
In een ingevette sprinvorm of taartblik bakken, ongeveer 25 min. op 180 graden.
Ondertussen is de taart uit de oven, die laten we iets afkoelen en snijden we horizontaal in 2 stukken.
Een deel smeren we in met de warme "appelmoes" en het andere deel leggen we er op.
Laten afkoelen! Daarna smeren we de taart in met de opgeklopte slagroom en versieren naar onze fantasie met de abrikozen en de kokos.
Eet smakelijk!