Tsjechische appelstrudel
|
Een Tsjechisch recept, door Joke Versteegt aan mij toegezonden. Zij heeft het van een Tsjechische vriendin, die meldt dat er in Tsjechië weinig echte appeltaarten gebakken worden: meesatal zijn het Strudels of plaatkoeken.
Ingrediënten:
120 gr. boter
300 gr. meel
150 ml yoghurt
400 gr. geschilde appels
paneermeel
kaneel
suiker
handjevol rozijnen
handjevol gehakte noten
Bereidingswijze:
Van meel, boter en yoghurt maken we een deegbal. Even laten rusten en daarna rollen we de deegbal uit tot een rechthoek.
Op het deeg strooien we paneermeel en daarop de fijngesneden appels.
Naar smaak kaneel en suiker overheen strooien, daarna de noten en rozijnen.
Het deeg oprollen met de zijkanten naar beneden en bestrijken met een losgeklopt ei. (of gesmoltem boter)
Een klein uur in een voorverwarmde oven op 200 graden bakken.
Eet smakelijk!