vlag

Tsjechische appelstrudel

vlag

Een Tsjechisch recept, door Joke Versteegt aan mij toegezonden. Zij heeft het van een Tsjechische vriendin, die meldt dat er in Tsjechië weinig echte appeltaarten gebakken worden: meesatal zijn het Strudels of plaatkoeken.

Ingrediënten:
120 gr. boter 300 gr. meel 150 ml yoghurt
400 gr. geschilde appels paneermeel kaneel
suiker handjevol rozijnen handjevol gehakte noten

Bereidingswijze:
Van meel, boter en yoghurt maken we een deegbal. Even laten rusten en daarna rollen we de deegbal uit tot een rechthoek. Op het deeg strooien we paneermeel en daarop de fijngesneden appels.
Naar smaak kaneel en suiker overheen strooien, daarna de noten en rozijnen.
Het deeg oprollen met de zijkanten naar beneden en bestrijken met een losgeklopt ei. (of gesmoltem boter) Een klein uur in een voorverwarmde oven op 200 graden bakken.
Eet smakelijk!