Sasse kermisvlaai
|
Een recept voor een typisch streekgerecht uit Sas van Gent, ingezonden door J. Willems. Bedankt!
Ingrediėnten:
1 lt. melk
2 dikke plakken peperkoek
6 eetl. donkere basterdsuiker
6 eetl. witte basterdsuiker
6 eetl. keukenstroop
6 eetl. custard
1 eetl. kaneel
2 eieren
Bereidingswijze:
Koek, suiker en stroop in de melk doen, fijn maken met de mixer. Custard en kaneel mengen eventueel met een beetje bloem (naar gelang je de vlaaien stijver wilt hebben)
De eieren kloppen en bij de custard doen. Zo nodig met nog een beetje melk vloeibaar maken. Als de melk kookt, beetje bij beetje bij de eieren en custard doen. Dan alles terug in de pan en goed roeren tot het weer kookt.
De vlaaien overdoen in vuurvaste bakjes of schaal en in de oven plaatsen.
De oven voorverwarmen tot ± 200 graden en de vlaaien midden in de oven ± 30 minuten bakken.
Eet smakelijk