Kruidnootjes
|
Kruidnootjes, die tegenwoordig steeds vaker pepernoten genoemd worden, zijn toch echt een andere lekkernij. Hard en knapperig, soort speculaasdeeg, kleine bolletjes.
Ingrediënten:
300 gr. bloem
120 gr. bruine basterdsuiker
snuf zout
5 gr. bakpoeder
15 gr. speculaaskruiden
150 gr. boter
30-50 ml. melk
25 gr. stroop
Bereidingswijze:
Bloem zeven en mengen met de suiker, het zout, de kruiden en het bakpoeder. Boter (zacht) melk en stroop toevoegen en goed doorkneden. Begin met 30 ml. melk, als het deeg te droog is, iets meer toevoegen. Het deeg een half uur laten rusten op kamertemperatuur.
Oven voorverwarmen op 160 (hetelucht) of 175 graden en bakblik invetten. Van het deeg kleine bolletjes maken (ze bakken uit tot 2 keer oorspronkelijk formaat) en met voldoende tussenruimte op het bakblik leggen. 15 minuten bakken, oven uitschakelen en nog 5 minuten in de afkoelende oven laten liggen. Zolang ze warm zijn, zijn ze zacht, ze worden vanzelf hard.
Eet smakelijk