Galuska (Nokedly)
|
Een 'noedel'gerecht uit Hongarije, ingestuurd door Frans Vandensande, wordt in Hongarije bij de gulyas (goulash) gegeten, of bij een andere traditionele stoofpot: Pörkölt
Ingrediënten:
500 gr. bloem
4-5 eieren
flinke snuf zout
boter
water
Bereidingswijze:
Meng de bloem, de eieren en het zout met een beetje water tot een kleverige elastische massa. (eventueel nog wat water toevoegen). In een grote pan licht gezouten water aan de kook brengen. Met een spatel het deeg door een rooster/groffe zeef duwen en in het kokend water laten vallen. Wanneer de deegbrokjes gaar zijn komen ze bovendrijven. Schept ze regelmatig uit het kookwater en spoel eventjes onder de warme kraan, giet ze dan in een schaal.
Door telkens een klein klontje boter (echte voor de smaak) op de warme galuska te doen voorkomt men het samenkleven.
De galuska kan in de magnetron opgewarmd worden.
Eet smakelijk