Notentaart
|
Overheerlijke notentaart, ingezonden door Hilaire van Daelen uit België. Dat leverde nog een leuke mailwisseling op, zij sprak over boudoirkoekjes waar ik het heb over lange vingers.. Nog nooit van gehoord, boudairkoekjes.
Zij zegt er nog bij dat de taart een dag later nog lekkerder is.
Ingrediënten:
300 gr. walnoten
6 lange vingers
6 eieren
200 gr. griessuiker
1 eetl. oploskoffie
150 gr. boter
Bereidingswijze:
Splits de eieren. Klop de dooiers met de suiker schuimig. voeg de oploskoffie en de boter (zacht) toe. en roer dit mengsel tot een glad beslag.
Maal de noten en lange vingers fijn. (Mixer of keukenmachine) en schep dit door het beslag.
Klop de eiwitten stijf en spatel het beslag er doorheen.
Zorg voor een goed beboterde springvorm, vul deze met het beslag en bak de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Eet smakelijk