vlag

Geslowcooked vleesstuk

vlag

Groot vlees, in de oven langzaam gegaard op lage temperatuur, vroeger was dat normaal, tegenwoordig heet het slowcooking. Kan eigenlijk met alle soorten vlees aan een stuk, ik vind een mooi stuk varkensschouderfilet erg lekker, maar fricandeau of rosbief kan natuurlijk ook.

Ingrediënten:
1 kg. varkensfilet 8 teentjes knoflook dikke ketjap manis
grove mosterd paprikareepjes champignons
ui

Bereidingswijze:
Kerf het vlees in en doe in iedere kerf (rondom) een teentje knoflook. Smeer het vlees in met een mengsel van mosterd en ketjap. Snijd de paprika, ui en champignons. Leg het vlees in een ovenschaal en leg het gesneden groentemengsel er omheen. Doe een goed sluitend deksel op de ovenschaal en zet het in een voorverwarmde oven, 100-130 graden (dit is afhankelijk van de oven, experimenteer...) Laat rustig 3-4 uur in de oven garen.
Het komt eruit en is dan gaar, sappig en mals, zo lekker heb je het echt nog nooit gegeten.
Eet smakelijk.