Hemelse modder II
|
Hemelse modder, een variatie naar recept van Tonny Leeflang uit nl.culinair. Deze versie klopt de eiwitten apart, waardoor je meer een mousse-effect krijgt: luchtiger dan deze variatie. Er is ook nog een variatie zonder eieren, als je bang bent voor salmonella kan je die eens proberen.
Ingrediënten:
100 gr. pure chocolade
2 eieren
30 gr. poedersuiker
2 eetl. cognac
350 ml. slagroom
chocoladelikeur
Bereidingswijze:
Breek de chocolade in stukjes en smelt ze (au bain Marie of magnetron), laat afkoelen tot lauw en roer er 150 ml. slagroom erdoor. Voeg aan de eidooiers de poedersuiker toe en klop tot een dik romig mengsel, voeg de cognac toe en klop alles door het chocolademengsel. Klop eiwit en resterende slagroom (afzonderlijk) stijf, voeg eiwit en slagroom (houd wat achter voor garnering) toe aan het chocolademengsel, meng voorzichtig maar goed. Doe over in dessertcoupes,laat afkoelen en in de koelkast verder opstijven.
Giet een eetlepel chocoladelikeur over elke coupe en garneer met een toefje slagroom, geef er een klein glaasje chocoladelikeur bij.
Eet smakelijk