vlag

Rosbief met een kruidenlaagje

vlag

Heerlijk feestelijk vleesgerecht, wij aten het met gekarameliseerde witlof, haricots-verts in spek en aardappelkroketjes bij het Kerstmenu 2006.

Ingrediënten:
750 gr. rosbief gehakte selderij tijm
2 teentjes knoflook 2 sneetjes witbrood olie
mosterd boter zout en peper

Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Vlees kruiden met peper. Knoflook uitpersen boven de olie. De mosterd, kruiden, peper en zout erdoor roeren. Brood snijden (kleine stukjes) en door het mengsel scheppen. De rosbief in een pan met hete boter rondom aanbraden.

Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden, het vlees uit de pan nemen, in een braadslee leggen en vijftien minuten in de oven braden. Braadslee uit de oven nemen, de oven op 175 ° C zetten. Het brood/kruidenmengsel over de bovenzijde van het vlees verdelen en het vlees nu ongeveer een kwartier in de oven laten staan. Het vlees uit de oven halen en inpakken in alufolie. Zorg ervoor dat de kruidenkorst niet beschadigt. De rosbief ca. 10 minuten laten rusten. Het vlees uit de folie halen en dun snijden.
Eet smakelijk