vlag

Kaastaart

vlag

Kaastaart, ingezonden door Suzanne Degroote: een aantal taarten uit diverse Belgische streken.

Ingrediënten:
500 gr. platte kaas (kwark) 500 gr. room 450 gr. suiker
40 gr. gelatine 100 gr. eidooier wit van 4 eieren
1 citroen 18 biscuitjes 50 gr. boter

Bereidingswijze:
Mix de boter met de koekjes tot kruim legt het op de bodem van een springvorm, laat opstijven in koelkast. (bodem)
Deel de suiker in twee gelijke delen, meng de helft door de room en klop luchtig op, zet opzij, meng de platte kaas met eigeel en rest suiker door elkaar, wit van ei opkloppen; de geweekte gelatine uitknijpen en opwarmen in het uitgeperst citroensap. Doe die dan in de platte kaas met spatel, en meng alles samen zeer zachtjes, neem een taartvorm en giet je beslag erin laat afkoelen in koelkast. Nadien bestrooien met poedersuiker.
Eet smakelijk