Grote Knuppeltjestaart
|
Taartrecept, ingestuurd door Suzanne Degroote, de naam komt van de vormpjes die je in de taart zet.
Ingrediënten voor het deeg:
Ingrediënten voor de vulling:
200 gr. bloem
50 gr. boter
1 ei
15 gr. gist
20 gr. suiker
100 ml. melk
100 gr. bruine suiker
200 gr. bloem
100 gr. boter
1 zakje vanillesuiker
200 ml. melk
50 gr. suiker
Bereidingswijze:
Maak je gistdeeg, boter een grote vorm in en bak de taart blind (vullen met bruine bonen) 15 min. ong. 180 graden , ondertussen pap koken van melk, suiker en vanillesuiker, laat afkoelen, nu de boter, bloem en bruine suiker, mengen, vormen tot staafjes (knuppeltjes). Giet de pap in de taart vorm, daarop de knuppeltjes zet in oven laat bakken op 200 graden, 20 min. of tot vulling goed gestold is. Laat afkoelen en smullen maar.
Eet smakelijk