vlag

Gevulde portobello's

vlag

Lekker Italiaans (voor)gerecht, in verschillende variaties te serveren. Door Bianca Bode in nl.culinair geplaatst.


INGREDIËNTEN:

3 sneetjes witbrood
1 sjalotje
3 takjes peterselie
150 gr. gemengde noten
50 gr. rozijnen
1 eetl. notenolie
olijfolie
4 grote portobello's
zout en peper
100 gr. ricotta
3 zongedroogde tomaatjes
80 gr. gemengde sla

BEREIDING:

Verwijder de korsten van het brood en rooster de boterhammen. Snijd het brood in stukjes. Maal het brood, het sjalotje, 2 takjes peterselie, noten en rozijnen met de staafmixer tot een rulle massa. Voeg al malend de notenolie en zoveel olijfolie toe dat een grove pasta ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Meng met de ricotta, de fijngesneden stelen uit portobello's en de zongedroogde tomaat. Zet tot gebruik weg.Je kunt dit eventueel een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren.

Verwarm de over voor op 200 graden Celcius. Vul de portobellohoeden met het ricottamengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal. Bak de portobello's in midden van oven in ca. 15 minuten (de portobello's moeten gaar zijn, is dit niet het geval, laat ze dan nog wat langer in de oven). Snij de rest van de peterselie fijn. Leg op elk bord wat gemengde sla en een portobello. Bestrooi met peterselie. Eet smakelijk!

Variatie Houdt een deel van de pasta (zonder de ricotta, stelen en tomaat) apart en gebruik dat om een notenkorst te maken op vlees. Dit kan je dan ook in de oven een paar minuten onder de gril verwarmen.
Als je het serveert als bij- of voorgerecht, kunnen de portobello's kleiner zijn. Seerveer het dan met een lekker Italiaans brood.
Het kan ook heel lekker zijn als barbecue-gerecht. Pak de portobello's dan in folie met een schoorsteentje.