vlag

Ajam Setan

vlag

Ajam Setan, ofwel hete kip. Een van de vele variaties op een pittig kipgerecht. Ingestuurd door Jan Verberne.


INGREDIËNTEN:

8 kipkarbonades 1 bouillonblokje (kip)
2 theelepels satékruiden
1 ui
2 eetl. sambal
2 theel. laos
2 eetl. ketjap (zoet) 2 teentjes knoflook
4 theel. citroensap
100 gr. tempeh

BEREIDING:

Gebruik kipkarbonades zonder vel en ongekruid. Wrijf ze in met de satékruiden, bak ze bruin en goed gaar in olie. Haal ze er uit en fruit de ui fijn gesneden in die olie.idoe de kip in een open ovenschaal 30 minuten op 200 graden in de oven voor een droge korst.

Voor de saus:
Ui gesnipperd in het braadvocht van de kip in de pan doen. Sambal, laos,kippenbouilon (300 ml. van 1 blokje), ketjap en als laatste citroensap toevoegen. Laat het maar staan tot dat de ui lekker zacht is. Knoflook erbij (kijk uit, te hard meekoken maakt bitter). De pan van het vuur en laten afkoelen. Als het is afgekoeld, de gegrilde kip er in en 4 uur laten intrekken in de koeling. Daarna nog 45 minuten in de oven (200 graden), op een schaal doen en tempeh er overheen kruimelen.

SELAMAT MAKAN!