vlag

Shoarmasoep

vlag

Heel aparte soep, goed als maaltijdsoep. De inzender, die ondertekent met Tsujoshi, zegt dat het bij hem thuis erg lekker wordt gevonden.


INGREDIËNTEN:

3 blikken witte bonen in tomatensaus
1 kg shoarma reepjes
250 gram spekreepjes
4 uien en 4 tenen knoflook
4 eetlepels olijfolie
4 theelepels sambal
4 eetlepels ketjap manis
1 dikke prei
4 stengels bleekselderij
1 bouillonblokje

BEREIDING:

Maak de blikken open en doe de inhoud in een soeppan; voeg hiertoe 2 ½ blikken water toe en breng het geheel aan de kook. Snij de prei en selderij fijn en voeg ze aan de kokende witte bonen toe. Bak, intussen, de spekreepjes in 4 eetlepels olijfolie aan. Voeg hierbij de fijn gesnipperde uien en knoflook toe en bak ze glazig. Bak eveneens de reepjes shoarmavlees gaar en voeg het geheel in het kokende bonenmengsel. Voeg de ketjap, bouillonblokje en sambal toe en laat het geheel nog enkele minuten doorkoken. Serveren met Turks brood, stokbrood of ciabatta met kruidenboter.