vlag

Amuse van bladerdeeg, parmaham en champignon

vlag

Klein hapje vooraf bij een feestelijk diner. Simpel maar lekker en luxe


INGREDIËNTEN:

3-4 plakken Proscuitto (parmaham)
2 plakjes bladerdeeg
2-3 champignons
beetje kruidenkaas
1 ei

BEREIDING:

Ontdooi het bladerdeeg. Warm de oven voor op 180 graden. Plakje bladerdeeg neerleggen, plakje parmaham erop (werk precies, goed bedekt) beetje kruidenkaas, dunne plakjes champignons (1 laag) weer plakje parmaham, nogmaals kruidenkaas en tot slot plakje bladerdeeg. Om het snijden later te vergemakkelijken, kan je de ham en de bladerdeeg voorsnijden: werk dan erg nauwkeurig. 1 laagjestaartje is voldoende voor 9 amuses.
bovenkant van plakje bladerdeeg insmeren met geklutst ei, 20-25 min in de oven. Kan koud en warm gegeten worden. Serveren met een prikker, 9 amuses per laagjestaartje.